01 mars 2008

Äntligen här!

Efter ett rejält antal timmar har jag äntligen fått bloggutseendet som jag vill ha det - så nu är jag igång och öppnar dörrarna till mitt värdshus The Happy Hen Inn. Och hoppas så klart på många gäster som sätter igång härliga diskussioner och delar mig sig av sina livskryddor. För det är ju det som är bäst i livet - goa vänner att dryfta ditt och datt med. Min förhoppning är att mitt värdshus ska bli ett ställe att längta till, en glad och mysig oas i vardagen samtidigt som man kan vädra starka åsikter och få igång debatt.

Min ambition är att dela med mig av det som kryddar mitt liv: tips på böcker och filmer, bra loppisställen, mina bästa vintagefynd, my passion: att designa och tillverka väskor av second hand-material, roliga aktiviteter med väninnorna o s v och att ha bloppis lite då och då. Förhoppningsvis får jag ta del av mina gästers dito.

Hur som helst - hjärligt välkommen, jag hoppas att du ska trivas. De rubriker jag tänkt att skriva mina inlägg under är: något personligt om min dag, något jag reagerar på, retar mig på eller bara vill dela med mig av. Därefter något som känns angeläget (åsikter, aktuella händelser m m) och till sist om mitt livs kryddor (om saker som betyder mycket för mig och kan vara tips för andra).

Stärk din självkänsla
Var och lyssnade på Mia Thörnbloms föredrag Mera självkänsla. Vilket energiknippe hon är och duktig på att förmedla kloka tankar. Fick med mig mycket tänkvärt och enkla övningar att sätta i praktik. För det här med självkänsla är ju inte vi här i Norden så duktiga på - vi som uppfostrats med "eget skryt luktar illa", "vem tror du att du är", "stick inte upp här" - ja, ni vet...och så viktigt som det är att känna att man duger och är bra. Det är något vi borde fått lära oss i skolan, någon slags "livskunskap" borde finnas på schemat jämte all teoretisk kunskap. Jag tänker på alla dessa osäkra tonåringar som söker sin identitet och som blir bombaderade med olika typer av ideal hela tiden via media m m - tänk om de fick stöd i att vara säkra i sig själva, vad mycket ledsamhet som försvann då! Jag som är mitt i livet känner med ändå som en novis inom området självkänsla. Det är som Mia säger, i den här åldern har man ju skaffat sig ett bra självförtroende, men det betyder inte att man också har god självkänsla.

Böcker i grupp
Bilda en bokklubb så blir det att du läser även böcker du annars inte valt - det är mycket berikande. Jag är med i en bokklubb på 10 personer (det är nog max) som vi på skoj kallar för Club Elite (vi träffas en gång i månaden på Hotel Elites trevliga loungebar. En av oss får till uppgift att välja nästa bok och alla läser till nästa möte, då boken diskuteras. Det är hur givande som helst att på djupet och seriöst gå in i den aktuella boken. Ett stort bonus utöver upplevelsen av boken. Och som sagt, det blir att man läser böcker som man aldrig skulle läst annars.