07 mars 2008

En tittare rasar!

Lugn fredagskväll framför teven, Så ska det låta såklart. Kanon förutom att jag spyr på Sofia Kjällgren - hur kan man vara så full av sig själv som hon? Sjunga på kinesiska mitt upp i alltihop till en stråf på engelska. Que? För att visa att hon kan eller what? Att snygg-Rafael sjunger på spanska är ju inte så konstigt, han har ju faktiskt anknytning...Lilla Amy var i a f en fullvärdig gäst, det "passades" inte in en enda av hennes egna låtar såsom för många svaragare artister...kanon!
Sen var ju Björn-underbara-Gustafsson gäst hos Robin. Vad säger man - han bara är yes! Roligt, underhållande, kul snack mellan honom, Robin och Felix. Mera sånt. over and out.

Dagens loppisfynd - wow!


Jobbade bara halva dagen idag och åkte hem för att vara duktig (=städa). Men så kom jag på att jag har ingen nyckel (=glömt) och ingen var hemma! Visste dock att maken skulle hem om en timma, så åkte såklart till loppis - varannars fördriver man tiden bäst. Röda Korset hade halva priset på hela sortimentet. Det var massor av folk där så det mesta bra-a hade hittats. Så jag rotade i lådor där jag aldrig rotar annars och gjorde två kanon-fynd - kolla bilden. Örklipsen i plast från typ 40-50-tal - helt rätt nu till vår och sommar när det är blomtema och starka färger. De är starkare gula än vad de är på bilden. Hög wow-faktor, dock inte till mig. Dels klär jag inte i gult men är också lite för gammal...men på en ung snygg tjej... Det andra fyndet är manschettknappar i teak i kanonfint utförande - såna är ju också jätteinne igen. Ska gå genom garderoben och se om jag har såna skjortor, för dessa ska jag klart använda! Och tillsammans kostade dessa härligheter 5 kr! Örklipsen lägger jag ut på Tradera i helgen.

Det hände en rolig och gullig grej. Jag hyr ut ett av rummen på jobbet till en sömmerska som stänger kl 15.00. Så hörde jag att någon var där och knackade på hennes dörr senare och kikade ut. Där står en tant, minst 80, och pustar ut lite argt. Hon hade haft besvär med att komma upp och så säger hon:
De sätter in annonser i tidningarna men skriver inte adressen, vad ska det vara för stil. Jag har fått gå runt och fråga innan jag hittade...
Jag: Nej menar du det, konstigt att Birgitta skulle sätta ut en annons utan adress.
Tanten: Det är väl hon som syr dom där väskorna?!
Jag: Nej, det är det inte, då är det nog mig du menar (det fanns en artikel om mig och mina secondhandväskor i lokaltidningen). Men det var ingen annons, det var en artikel och då sätter man ju inte ut adressen.
Tanten: Jo, för jag har ett tyg här som jag vävt själv som jag skulle göra en väska av men nu är ögonen så dåliga att jag inte ser. Hon plockar upp ett jättefint tyg i blått, tunt väv som var kanonvälgjort och som hon hade nålat lite bruna kanter till.
Tanten: Kan hon tänka sig att sy en väska till mig av detta?
Jag: Självklart gör jag det (vad säger man, det är ju jättegullig och roligt också. Det mest fantastiska är att hon frågat runt i kvarteret och till slut hittat till mig...i ett litet samhälle vet folk mer än man tror, för väskorna är ju inte min huvudsakliga verksamhet, utan mer som en hobby.

06 mars 2008

Återbruk är sunt!

Har precis varit och hämtat en gammal resväska jag ropat in på Tradera. En härlig väska från typ 40- eller 50-tal med en hel de dekaler på och klädd invändigt med "tapetpapper". Lite rostig i låsen och gångjärnen men det fixar man ju. Ska ha väskan som rekvisita till mässorna och lägger t ex alla små sminkväskorna i den - det blir snyggt! Det är härligt att återbruka saker. Och lite spännande. Tyvärr fick jag ingen historia med väskan, tänk vad den skulle kunna berätta om alla resorna den varit på. Vilken kul idé till en story förresten - en resväskas jordenruntresa... Men, nu har jag inte tid att roa mig mer - sitter och skriver en artikel om världens första koldioxidfria fabrik - inga dåliga grejor alltså, men den måste bli klar idag...

Retligt med Mac!

Tisdagen fattas mig - vilken skillnad det blir på allt när man missar en hel dag. Så nu är det brådis på alla håll. Och så retar det mig att jag inte kan blogga ordentligt från jobbet, det går nämligen inte att bifoga bilder när man jobbar från Mac, vilket jag har på jobbet, utan måste vänta tills jag kommer hem och då är man ju inte lika kreativ som man är på dagen när man får en stund över. Hur som helst - fick lägga Döden på hyllan ett tag, måste hinna läsa Berlinerpoplarna till nästa Club Elite möte ju...så började på den igår - verkar mycket lovande. Recension kommer i spalten när jag är klar. Nu måste jag jobba....trots att en vän mailade om en mycket intressant vintagebutik på nätet...

04 mars 2008

Error på huvudkontoret



Vaknade vid 10 med världens migrän...behöver jag säga mer...verktygen på bilden som hjälp tog jag mig genom attacken och känner mig helt OK nu - men det försvann en hel dag. Det har jag verkligen inte råd med. Nu måste jag sätta mig och skicka en massa vinnarmail till Traderare som vunnit på mina auktioner (som var många denna gång)...viktigt att få det gjort, det ska ju gå fort som man får bra omdömen.

Hade ju tänkt att lägga ut lite bloppisgrejer, men det får vänta. Lägger ut en bild på vår monter på senaste mässan där man även kan se väskorna från förra kollektionen (de mesta är faktiskt sålda!!) Ny kollektion är under arbete och läggs ut på webben så snart de är klara - den stora utmaningen är Design- och hantverksmässan i Båstad i juli...



tjingeling så länge!

03 mars 2008

Släpp loss kreativiteten!

Såg denna härliga inlag på GP.s webbtv på kafferasten - kolla in konstnärinnan som också är brevbärare och har smyckat sin tråkiga postbil! Underbart! Klistra in adressen http://gptv.gp.se/player/play/29324 eller gå in på GP.se

Vintageställen på nätet

Hittade länken till en artikel i DN där de samlat på de bästa vintageställena på nätet, kopiera in följande adress på adressfältet: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=743737

Såklart att det är mysigast att fynda på äkta loppis när man kan känna och klämma. Röda Korset är toppen här i Göteborgstrakten, billiga och mycket omsättning. En riktig höjdare är Saronkyrkan i Göteborg, Brunnsgatan. De har öppet på torsdag från kl 16 och då är kön lång - men kläderna m m är super! Det gäller att springa fram till klädhörnan direkt, där finns många medvetna köpare som rycker i kläderna.

Läste på en modeblogg just att (små)blommigt är stort i sommar, likaså tunna, genomskinnliga tyger - jag har en helt underbar loppisklänning hemma, en skräddarsydd skönhet i just blommigt och tunt tyg. Lägger ut den ikväll med bild och mer info - så här kan du göra världens loppisfynd!

Svenskans tråkigaste ord måste vara KVARSKATT

Nu närmar den sig - den 12 mars - när man ska betala in kvarskatten om man nu har en sådan. Som en strävsam egenföretagare kvittar det hur man gör så nog finns det alltid kvarskatt att betala. Jag betalar hiskeligt mycket preliminärt men så råkar man ha haft turen att få in ett uppdrag som givit "för mycket" inkomst och så ligger man där igen. Fy katten så orättvist när man tänker på alla storfräsare som nolltaxerar. Med sådana här mörka tankar vaknade jag denna härligt soliga och klara måndagmorgon...det måste bero på att jag läser så mycket om Döden just nu (se min boklista), visserligen på ett roligt sätt men ändå...

02 mars 2008

Avskeda stylisten i Singing Bee!

Ursäkta mig men vad är det för kläder den trevliga och gulliga Hanna Hedlund har på sig i Singing Bee??!! Det har varit mer eller mindre smickrande lösa klänningar hittills men kvällens outfit tar priset - avskeda stylisten! Programmet är jättetrevligt och Hanna kanon, hon förtjänar snyggare kläder som gör henne rättvisa.

En solig söndag och en historisk dag

Denna soliga söndag blev ännu soligare då jag fått hälsning från min första gäst, MMR - tack för ditt inspirerande inlägg och ser fram mot att besöka din blogg och länkar till den så klart.

Som sagt så lockade solen fram det bästa idag och jag tog en långpromenad med dottern, lite snålblåst men ändå vår i luften. Såklart hann vi med lite shopping på vägen och jag fick skaffat med några nödvändiga plagg...Är sedan fem veckor med i Itrim, vilket innebära att jag är på diet och tränar kontinuerligt för att tappa de extra kilon som särskilt lagt sig magregionen. Har lyckats att bli av med ca 6 kilo hittills och känner mig otroligt pigg och glad för övrigt. Min diet är inte svår, jag byter ut 2 mål om dagen mot en välsmakande soppa och äter för övrigt allt förutom potatis, ris, pasta och spannmålsprodukter. Toppen och det känns så härligt att få en finare figur inför sommaren.

När det gäller loppis så var jag och några lika loppistokiga väninnor i Dalsjöfors på ett kyrkligt loppis som heter Gärdhem. Stället kan verkligen rekommenderas, mest för prylar (glas, porslin m m) och tyger. Det finns också mycket möbler och böcker som vi dock inte fördjupade oss i denna gång. De har en s k finhörna, där de samlat lite finare saker men priserna är låga ändå. Jag köpte en gammal fin ägghöna i porslin bl a och så klart tyger och fina knappar till min väskverkstad - det var halva priset på textilier denna lördag, så det kostade ju ingenting. Klart värt ett besök.