21 mars 2008

Lång långfredag

Långfredag - visst har den känts lång :-) Nu när våren skulle visat sig så är det full vinter. Har mösat hemma i morgonrocken i princip hela dagen och känt mig olustig. Dagens höjdpunkt blir Så ska det låta - då vet ni nivån på aktivitet och entusiasm idag.

Fick klart för mig Berlinerpopplarnas koppling till handlingen i boken igår. Så olika man läser - eller inte läser - saker! För mig var den kopplingen helt dold medans väninnorna såg den solklart. Det är egentligen kärnan i vår läseklubb, man vidgar sitt synfält och får insikter om bokens innehåll utöver sina egna. Vi hade en hur trevlig kväll som helst - ser verkligen fram mot dessa träffar. Nästa gång ska vi besöka en konstnär som en i gruppen känner. Utveckling av innehåll på gång alltså. Vi berättade också några historier igår inspirerade av det jag hade sett i ett inslag på TV - berättarkvällar.

Så får man snart ta med sig vätskor in på flygplan - utveckling även där. De har tydligen kommit på ett sätt att se om parfymflaskan innehåller parfym eller sprängämne. Det är inte klokt vad människor är kloka. Det är fascinerande hur det finns hjärnor som kan tänka ut sådana ting. Jag spelar definitivt inte i den divisionen, men beundrar de som gör det definitivt. Men vi har väl var sin uppgift här i livet.

Och nu över till något helt anant - har ni tänkt på varför vissa saker blir äckliga först när det kommer utanför kroppen? Som hår och naglar till exempel. Inte tycker vi att någons hår eller naglar är äckliga när de sitter på personen. Men när de är loss - då blir det slemmigt, även om det är en närstående och kär person. Ännu värre är det med spott - vi kysser glatt en person vi tycker om på det sättet, men slicka på hans/hennes spottloska - horrible! Nu är jag bra äcklig eller hur? Men allvarligt, visst är det en intressant frågeställning. Alla har sina näsor fulla av kråkor, inte äckligt så länge de inte syns. Lika med öronvax...OK - nu lägger jag av med detta.

Nu ska jag lägga ut lite saker på Tradera - har gått genom alla skåp och lådor hemma och lagt ut sakerna jag inte vill ha ut på auktion. Återbruk är bra! Jag köper ju också en hel del där. Vilken otroligt fiffig och kanonbra grej att ha på nätet. Tänk vad posten måste ha ökat sina intäkter på paket sedan Tradera startade. För vad det ju inte vanligt att man skickade paket kors och tvärs i landet. Tänker jag bara hur mycket jag själv har skickat den senaste tiden...

Over and out for today - ha en trevlig kväll! Tack till den anonymas kommentar från igår, du är dock identifierad som en av 6 personer :-)

19 mars 2008

Kan inte släppa boken!

Är totalfast i första delen av Millenium-trilogin! Otrolig bok - vilket många av mina vänner sagt - det går inte att sluta läsa. Skickligt uppbygd, varje kapitel slutar med en clig-hanger av stora mått...på dagarna längtar jag hem för att läsa och har svårt att lägga ifrån mig på kvällen trots att ögonlocken är tunga. Har några sidor kvar och längtar redan efter del 2 och den ännu tjockare del 3....
Oså blev Carolina Gynning vald till årets kvinnliga tv-personlighet. Kul för henne. Familjen här tycker att hon är kul och ärlig med sig själv, hon skäms inte för att vara bimbo, vilket i och för sig är hedervärt. Men ändå? Jag har givit henne en chans att charma mig, men det är svårt...lite för flamsigt tycker jag nog att det är. Någon gång kan man väl vara lite allvarlig också, säger jag viktigpetteraktigt.
Idag blev jag färdig med tantens väska - ni som läste mitt inlägg om den gulliga tanten som vävt ett tyg...Den blev riktigt fin. Har haft lite flyt med väskorna, sytt lite varje dag och fått fram några riktigt kul varianter (finns snart på www.etsy.com, sök på mirkka). Jag blev så glad idag när jag besökte min shop och såg att 10 personer valt mig som "favorit" (min negativa sida påpekade direkt: de köpte ju inget). Nej, ingen har ännu köpt något, men jag har haft dryga hundra potentiella kunder. Jag vägrar att ge upp min positiva attityd!
Imorgon är det Club Elite-möte, min bokcirkel alltså. Vi har läst Berlinerpopplarna av en norsk kvinnlig författare. Bra bok men jag retar mig på titeln då dessa Berlinerpopplar nämns en enda gång i boken, men har absolut ingenting att göra med handlingen. Alltså har man plockat upp detta som en titel bara för att det låter annorlunda och väcker nyfikenhet - fult knep tycker jag... Slut i rutan för idag, adios!

18 mars 2008

Hets mot folkgrupp

Har varit of-line några dagar - den här lilla stunden då man känner för att skriva av sig har inte dykt upp de senaste dagarna. Hur som helst, nu är jag tillbaka igen. Solen skiner från en klarblå himmel och det känns vår! Samtidigt dyker "summer glow" preparaten upp i reklamfilmer - nu börjar den igen, tiden då såna som jag (ljushyade&pigmentlösa) få tåla folks bli-brun-hysteri. "ÅÅÅ vad brun och fräsch du är!"
"Så skönt att få lite färg - man ser så mycket piggare ut!"
"Detådet är ju så snyggt när man är lite solbränd!"
"Såg du, hon hade alldeles kritvita ben - vad fult det är"!
Ja, jag kan dra tusen exempel från min omgivning. Alla dessa kommentarer om hur likbleka och äckliga t ex engelsmännen är. Blir man inte solbrun är man inte snygg. Punkt. Det är förmodligen bara Nicole Kidman som undkommer kommentarerna. Hon är ljus och försöker inte vara något annat heller.
Jag betraktar faktiskt detta som hets mot folkgrupp. Numera blir jag inte så ledsen längre som jag blev när jag var yngre. Jag har peppat mig själv med att jag ser i alla fall inte ut som ett russin, som alla dessa jämnåriga solbadare gör - men då idealen är som den är, känner man sig mobbad och ful trots försök till att bättra på självkänslan.
Till råga på allt så är många av dessa solbadare själva negativa till mörkhyade personer...hur hänger det ihop?
Jag tänker på de unga flickor som ser ut som mig och kanske har lite dålig självkänsla. De går nog på reklamen och skaffar sig dessa brunutansol-produkter för dyra pengar - och det blir inte bra...har man en ljus hudfärg blir dessa krämer gulbruna och ser artficiella ut. Massa pengar åt skogen och ett sårat självförtroende igen. Tänk sån makt media har just när det gäller unga människors sköra självförtroende och sökandet efter sin personlighet...Dessa idealbilder som byggs upp. Smal som en sticka, helst brun och rejält sminkad, klädd i underkläder (klänningarna numera ser ut som vår tids underklänningar)...
Nog om detta - skönt att ånga ut ibland.