09 april 2008

From Russia with love...

...finns det inte en film som heter så? Hur som helst så håller jag på att ladda hem tunga dokument från Ryssland av alla ställen, det är rysk upplaga av en katalog som jag gjort och den ska tryckas här i Sverige. Gissa om jag ser fram mot detta jobb - det är bäddat för trubbel innan det ens har börjat. Men vad gör man inte för sina kunder :-).

Hörde från kontorskamraterna (vi jobbar inte ihop men delar kontor) att en lärare på lokal skola i sin vilda ungdom lagt ut nakenbilder på sig på Internet och nu har någon elev fått tag på dessa bilder, varvid varenda unge på skolan har dem i sin mobil. Snacka om djungeltrumman! Och på en liten ort som här! Läraren är just för tillfället ute på semesterresa men hur kul blir det för henne att komma tillbaka till jobbet. Hoppas någon talar om för henne vad som pågår så inte hon får en shock.

Det är lurigt på nätet. Det kan ju kännas väldigt privat - som att skriva en blogg såhär - men är hur offentligt som helst. Så det gäller att hålla sig inom ramarna. Tyvärr finns det väl rätt många ungdomar särskilt som inte riktigt fattat detta och kan råka illa ut - det finns det ju exempel på.

I följetången om toaletten som sprack kan meddelas att snickaren la ett snyggt golv och har idag varit och limmat på listorna. Han ringde i morse och sa att de skulle lyfta tillbaka den tunga skänken också (tacksamt!) och undrade lite över glasen och porslinet för han kom inte ihåg hur de låg - har ni hört vilken go´kille, han hade tänkt att återställa allt i skänken också. Helt underbart - fast det sa jag att han inte behövde. Vad glad man blir för sånt!

08 april 2008

Sol, fred och frihet

Idag har jag kunnat jobba effektivt: Telia hade fixat både telefon och mail! Det är faktiskt hundratals mail som åker ut varje dag, jobbar ju på distans med mina kunder och samarbetspartners. Så idag känns det bra. Strax ska jag på viktminskningsgruppmöte och så tränar jag efter. Efter träningen blir det lagom att åka hem och svettas lite till: snickaren är väl färdig hoppas jag så att jag kan plocka in porslinet å glasen (som måste diskas så klart) och spriten - där kan jag nog sortera bort flaskor från 1900-talets början...

Var på posten förut och blev ännu en gång sur på postens priser - huh, vad dyrt det är! hade angivit för lite porto för flera traderagrejer jag sålt så jag gick lite back, surtsurt. Hur som helst, kom ut i det soliga igen och gick över torget och det slog mig att inte ska man gå här och sura - så fint jag har det, härlig liten stad, solen skiner och jag lever i fred och frihet. Det borde man tänka på lite oftare och inte gny för småsaker.

Så hej och hopp - nu ska träningsstassen på!

07 april 2008

Upprivet var det här

En sån dag! Dottern vaknade 1,5t för sent på morgonen varvid jag fick stiga upp och raskt mumma och SB12:a mig för att köra henne till Göteborg - hon hade viktiga utvecklingssamtal på morgonen och hade inte hunnit med tåget. Väl på jobbet upptäckte jag att telefonen var död och likaså nätet - kalabalik! Ringde till Telia och genom en miljon knapptryckningsval hade jag knappat in att jag behövde hjälp. En sekund efter att jag lagt på luren kom det ett sms som bekräftade att jag just knappat in att jag behövde hjälp - tror dom att man är helt väck eller? Försökte jobba så gott det nu gick och strunta i den där hemska känslan av att mitt livs viktigaste mail låg säkert i mailkorgen just idag när jag inte kan titta. Det är faktiskt inte klokt vad sårbar man känner sig utan mail...

Stod ut till klockan 3, då stängde jag butiken och åkte hem för att kolla mail.

Hemma såg det ut som om...finns inga ord. Snickaren hade varit där på förmiddagen och tagit upp parketten i hallen - HELA! - inte bara där jag trodde strax utanför badrummet. De måste tydligen byta hela då det är limmat...hursomhelst så har jag världens tyngsta antika skänk i hallen full med allt mitt finporslin, alla vin m m glas och all vår sprit (å det är inte lite det, vi har konkat hem från alla taxfreeresor men dricker inget så det har liksom samlats på). För att kunna rucka på skänken och flytta det till storarummet var snickaren tvungen att tömma det och allt porslin och glas lastades på köksbordet.

Som om det inte var nog så kantades hela köksgolvet av diverse sprit- och vinflaskor, hur kul som helst (lättillgängligt i a f). De hade också ställt hit avfuktare som surrar och går, som tur är behöver de inte vara igång på natten.

Så till mailen - vilken lycka! Visst var där några viktiga mail: en väninna hade till exempel mailat en liten frågelek där man kunde ta reda på hur mycket boknörd man är. Kastade mig över den med resultatet att jag är 53% boknörd, vilket motsvarar genomsnittet av dem som gjort testet. Så nu vet jag det.